PROGRAMMA

Vrijdag 16 juni 2017 – Burgfest mit … ‘Wir Sind Spitze’ (aanvang 20.30 uur)

Op vrijdag 16 juni 2017 wordt het jubileumfeest op spectaculaire wijze afgetrapt door dé powerband uit het diepe zuiden “Wir Sind Spitze”.Energiek, eigenzinnig, verrassend en enig in zijn soort! Gooi volksmuziek, dance, Duitse schlagers en de laatste tophits samen in een blender en je krijgt de unieke Wir Sind SPITZE-cocktail! Tijdens hun concerten word je meegezogen in een interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met verrassende eigen mash-up “brouwsels” van bekende (Duitstalige) hits en vliegen de dance- en polkabeats je om de oren. Het is een primeur voor ‘Wir Sind Spitze’ om op een kasteel op te treden, De band staat nu al te popelen! Al met al belooft het een bijzonder, uniek en niet-te-missen optreden te worden. Kortom, laat je onderdompelen in deze feestervaring!


Zaterdag 17 juni 2017 – Kasteelconcert 2.0 (aanvang 20.00 uur)

Kasteelconcert 2.0: een avondvullend muziekspektakel. De naam “Kasteelconcert 2.0” verwijst in opzet enerzijds terug naar het succesvolle kasteelconcert van 2010 en anderzijds verwijst het naar de vernieuwende elementen die tijdens het concert op 17 juni aan bod zullen komen. Een verscheidenheid aan muziekstijlen, zoals pop, rock, opera en musical, wordt gevat in een hedendaags verhaal. Eén ding staat centraal tijdens het Kasteelconcert 2.0: mensen moeten elkaar omarmen en samen genieten van de prachtige muziek.

De Koninklijk Erkende Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade is weliswaar 125 jaar oud, maar bewijst met haar rol midden in de samenleving, haar groot aantal jeugdige leden, haar topsolisten en haar blaaskapel nog steeds springlevend te zijn. De fanfare o.l.v. Frans Hendrikx staat garant voor  een aantrekkelijk en onderhoudend muzikaal programma, dat aangevuld met optredens van The Coriovallum Pipe Band, Vocal Chord, Jack Vinders, Christian Martens en solisten uit eigen gelederen voor veel muzikaal vuurwerk en spektakel zal zorgen.

The Coriovallum Pipe Band speelt traditionele Schotse bagpipemuziek. Het motto dat de band steeds met verve tracht uit te dragen is: “Pleasure in Culture”. Sinds de oprichting in 1978 heeft de band ontelbare optredens verzorgd in de Benelux, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland, Schotland en tweemaal in Japan. Verder wordt de band regelmatig gevraagd om Britse militaire “duties” in de regio te vervullen, onder meer bij NATO-festiviteiten en dodenherdenkingen. Het meest bekend onder het grote publiek is de band ongetwijfeld van haar optredens met het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Met André Rieu werden optredens in vele Europese (hoofd)steden gedaan en ook cd- en dvd-opnamen gemaakt.

Vocal Chord wordt ook wel “Il Divo van de lage landen” genoemd. Het ensemble bestaat uit vier vocalisten die ruime ervaring hebben opgedaan bij onder meer de Nederlandse Opera, de Vlaamse Opera en de Nationale Reisopera. Sopraan Daphne Ramakers, mezzosopraan Lien Haegeman, countertenor Rob Meijers en tenor Pascal Pittie konden en wilden het verschil tussen pop- en klassieke muziek niet accepteren. Goede muziek is immers altijd goede muziek. Vocal Chord laat de grens tussen pop en klassiek vervagen en presenteert een concert vol ontroering en herkenning. De kracht en souplesse van de vier verschillende stemmen resulteert in een harmonische samenzang, waardoor allerlei gemoedstoestanden kunnen worden verklankt. De combinatie met de fanfare geeft het geheel een licht-klassieke twist, maar wél met dezelfde kracht en hetzelfde uitdrukkingsvermogen.

Jack Vinders is zanger en cabaretier, maar ook liedjesschrijver, regisseur, acteur, presentator en columnist. Jack is een zanger en vertolker van luistermuziek, Franse chansons, ballades en swingende songs. Een rasartiest van Limburgse bodem met regionale en nationale uitstraling. Jack’s veelzijdigheid geeft het kasteelconcert een unieke, onnavolgbare extra dimensie.

Christian Martens is een getalenteerde saxofonist die met zijn 22 jarige leeftijd hard aan de weg timmert in de jazz – en pop muziek wereld. Begonnen met klassieke alt-saxofoon, heeft hij zich thans volledig toegelegd op jazz- en popmuziek en studeert dit aan het befaamde conservatorium van Amsterdam. Naast alt-saxofoon is Christian ook zeer bedreven op tenor-saoxofoon, piano, dwarsfluit en basgitaar. Hij won in 2008 reeds op jonge leeftijd de aanmoedigingsprijs van het Prinses Christina Concours 2008 en was te horen op het North Sea Jazz Festival. Hij is inmiddels een veelgevraagd musicus en studiomuzikant op alle saxen, toetsen, dwarsfluit en basgitaar, speelt in diverse bands en vindt het een uitdaging om muziekstijlen te combineren.


Zondag 18 juni 2017 – Receptie met aansluitend concertmiddag (aanvang 12.00 uur)

In het kader van haar 125-jarig jubileum zal de Koninklijk Erkende Fanfare St. Caecilia op zondag 18 juni vanaf 12.00 uur op het Kasteel van Wijnandsrade in het zonnetje worden gezet. Bij die gelegenheid worden tevens 25 jubilarissen van de vereniging gehuldigd (oplopend van 12,5 jaar tot en met 65 jaar). Graag nodigen wij u uit voor de receptie, waarbij u in de gelegenheid wordt gesteld uw felicitaties over te brengen aan de jubilerende vereniging en haar jubilarissen. Wij zouden uw bezoek zeer op prijs stellen.

Na de receptie, vanaf 14.00 uur, zal het programma worden vervolgd met een concertmiddag waaraan zusterverenigingen zullen deelnemen en tevens een speciaal voor deze gelegenheid geformeerd jeugdorkest bestaande uit muzikanten van diverse verenigingen uit de regio. Indeling:

  • Rötsjer Jonge (14.00 tot 14.45 uur);
  • Fanfare Juliana Munstergeleen (15.05 tot 15.50 uur);
  • Koninklijke Harmonie St. Bavo Nuth (16.45 tot 17.30 uur);
  • Fanfare St. Clemens Arensgenhout (17.50 tot 18.35 uur);
  • Jeugdensemble Wijnandsrade, Arensgenhout, Hulsberg en Nuth (18.45 tot 19.10 uur);
  • Koninklijke Fanfare St. Caecilia Hulsberg (19.10 tot 19.55 uur).